пятница, 22 мая 2020 г.

Розділ: Культура харчування (7 кл )#Schahaeva_SPO_#

Тема уроку: приготування закусок.
 Мета уроку:жя і закріплення отриманих раніше знань, умінь, навичок приготування бутербродів і салатів; познайомити учнів з асортиментом закусок; формувати здатність до самостійного життя. Тип уроку: комбінований.
Завдання:
 - корекційно-освітні:
 - повторити і закріпити основні знання і вміння за темами, вивченими раніше «приготування бутербродів», «приготування салату», «сервіровка столу». - корекційно-розвиваючі:
 - розвивати вміння планувати свою роботу, використовувати отримані знання на практиці, раціонально використовувати час;
 - корекція і розвиток мовного, зорового, слухового, дотикового сприйняття;
 - розвиток творчих здібностей учнів при приготування та оформленні готових страв.
 - корекційно-виховні: 
- дотримуватися правил техніки безпеки при приготуванні їжі;
 - виховувати мотивацію до навчання, вміння працювати в групі; 
- виховувати акуратність в роботі,
Обладнення уроку: Збірник рецептур страв і кулінарних виробів; технологічні карти; посуд та інвентар для виконання практичної роботи; продукти: хліб, Ковбаса варена, напівкопчена, сир, масло вершкове, огірки свіжі та мариновані, помідор, маслини, зелень, кетчуп, картопля відварна, яйця варені; презентація.
Словникова робота: кулінарія-мистецтво приготування їжі; бутерброд - закуска, що представляє собою скибочку хліба або булки, на який покладені додаткові харчові продукти; салат – це холодна страва, що складається з одного або декількох видів овочів, а також в поєднанні з м'ясом, рибою, яйцями та іншими продуктами.
                                  Хід уроку. 
I. Організаційний момент :
 Привітання учнів. Перевірка готовності класу до уроку. Підготовка робочих місць.
II. Актуалізація знань учнів
Питання вчителя: - Скажіть, який у нас зараз урок? (соціально-побутова орієнтування)
 - А в чому важливість цього предмета? ( щоб підготуватися до самостійного життя в суспільстві, освоювати уклад в повсякденному житті, вести домашнє господарство). 
- А яку тему ми з вами проходимо? (харчування).
 - У будь-якому житті важливе місце займає кулінарія. До речі, а що таке кулінарія? (мистецтво приготування їжі).
 - Що ми можемо швидко приготувати, якщо несподівано прийшли гості? (легкі закуски).
 - Перерахуйте санітарно-гігієнічні вимоги, яких необхідно дотримуватися, приступаючи до готування.
III.Викладання  нового матеріалу.
 Презентація " приготування закусок» - Холодні закуски завжди були популярними. Вони не тільки різноманітні і смачні, але і корисні для здоров'я, адже в них багато вітамінів, білків, вуглеводів, мінеральних речовин. Ще одна важлива перевага: вони просто незамінні, якщо ви чекаєте гостей. Холодні страви і закуски це різноманітність салатів, апетитних бутербродів, закусок з риби, м'яса, маси з сиру, сиру, і фруктів. Вони приємні на смак, готуються швидко, без особливих зусиль. Вони підходять для будь-якого столу.
Сьогодні ми з вами готуватимемо такі холодні закуски, як бутерброди і салат. 
-Повторимо, що таке бутерброд? Які бувають бутерброди? Які вимоги пред'являють до приготування бутербродів.
 - А так само повторимо, що таке салат? З яких продуктів готують салати? Чим корисні салати?
V. Физкультминутка Щодня ми вранці робимо зарядку (ходьба на місці). Дуже подобається нам робити по порядку: Весело крокувати (ходьба), Руки піднімати (руки вгору), Присідати і вставати (присідання
 4-6 разів), Стрибати і скакати. (10 стрибків).
V. Практична робота Діти,повторимо з вами правила безпеки при роботі з ножем. 
- Перерахуйте правила організації практичної роботи : 
1. Надінь робочу форму (фартух, косинку).
 2. Вимий руки з милом. 
3. Приготуй робоче місце. 
4. Після закінчення роботи прибери робоче місце.
- Сьогодні у нас конкурсний урок, тому ви готуватимете бутерброди з наявних продуктів самостійно, а групове завдання для вас буде приготування салату "Оливье". Для приготування салату використайте технологічну карту.
 VI. Підсумок уроку. Підбиття підсумку конкурсного уроку
 - Спасибі всім за урок! Сьогодні ви показали себе чудовими господарями, і підтвердження тому - це приготовані вами апетитні бутерброди і салат. 
VII. Домашнє завдання.
 - На канікулах або у вихідні дні приготуйте своїм батькам легкі закуски.

Комментариев нет:

Отправить комментарий